Salmorejo

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb toastový 115 g
Cibule 1 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka Serrano 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
  2. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
  4. Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.