Salmorejo
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb toastový |
115 g |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka Serrano |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
90 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
- Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
- Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.