Stracciatella s těstovinami

Ingredience


Muškátový oříšek 1 špetka
Nudle vaječné 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus.
  2. Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
  3. Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.