Stracciatella s těstovinami
Ingredience
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nudle vaječné |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar drůbeží |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus.
- Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
- Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.