Pavézky s javorovým sirupem

Ingredience


Chléb toastový 8 krajíc
Cukr krupice 2 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko plnotučné 300 ml
Sirup javorový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba.
  2. V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě.
  3. Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme.
  4. Každou porci doplníme kopečkem jogurtu.