Pavézky s javorovým sirupem
Ingredience
Chléb toastový |
8 krajíc |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jogurt bílý |
200 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Sirup javorový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba.
- V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě.
- Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme.
- Každou porci doplníme kopečkem jogurtu.