Spagettini s ořechy a sýrem

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Koriandr čerstvý 20 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata 250 g
Strouhanka 20 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Těstoviny Spaghettini 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Strouhanku nasucho opečeme na teflonové pánvi.
  2. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
  3. Ve woku zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme česnek doměkka. Přidáme zbytek oleje, bylinky, rajčata, ořechy a část nastrouhaného parmezánu. Na závěr do směsi zamícháme těstoviny a pokrm podle chuti osolíme. Porce posypeme zbylým parmezánem a strouhankou.