Spagettini s ořechy a sýrem
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
250 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Těstoviny Spaghettini |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Strouhanku nasucho opečeme na teflonové pánvi.
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- Ve woku zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme česnek doměkka. Přidáme zbytek oleje, bylinky, rajčata, ořechy a část nastrouhaného parmezánu. Na závěr do směsi zamícháme těstoviny a pokrm podle chuti osolíme. Porce posypeme zbylým parmezánem a strouhankou.