Kuřecí prsa v žemli
Ingredience
Hrušky |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme, posypeme karí kořením, mletou paprikou a pepřem. Maso opečeme po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji a osolíme.
- Žemle rozkrojíme a potřeme máslem.
- Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na spodní poloviny žemlí. Na salát rozložíme opečené maso.
- Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Obložíme jimi maso a navrch položíme plátky ementálu. Přiklopíme horními polovinami žemlí.
- Sendviče vložíme do trouby pod rozpálený gril a necháme roztavit sýr.
- Podáváme horké na salátových listech.