Kuřecí prsa v žemli

Ingredience


Hrušky 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme, posypeme karí kořením, mletou paprikou a pepřem. Maso opečeme po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji a osolíme.
  2. Žemle rozkrojíme a potřeme máslem.
  3. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na spodní poloviny žemlí. Na salát rozložíme opečené maso.
  4. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Obložíme jimi maso a navrch položíme plátky ementálu. Přiklopíme horními polovinami žemlí.
  5. Sendviče vložíme do trouby pod rozpálený gril a necháme roztavit sýr.
  6. Podáváme horké na salátových listech.