Bezé dortíky se zmrzlinou

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Jablko granátové 1 ks
Meduňka 1 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Zmrzlina jahodová 250 g
Zmrzlina vanilková 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme bílky se solí a do sněhu přitom zvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr.
  2. Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneseme 4 kulaté kopečky sněhu. Bezé sušíme v mírně vyhřáté, pootevřené troubě nejméně 3 hodiny.
  3. Vanilkovou zmrzlinu promícháme s ovocnou zmrzlinou. Vychladlé bezé opatrně rozkrojíme, naplníme zmrzlinou a ozdobíme lístky meduňky. Podáváme s granátovým jablkem nakrájeným na dílky.