Bezé dortíky se zmrzlinou
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 polévková lžíce |
Jablko granátové |
1 ks |
Meduňka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Zmrzlina jahodová |
250 g |
Zmrzlina vanilková |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse ušleháme bílky se solí a do sněhu přitom zvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr.
- Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneseme 4 kulaté kopečky sněhu. Bezé sušíme v mírně vyhřáté, pootevřené troubě nejméně 3 hodiny.
- Vanilkovou zmrzlinu promícháme s ovocnou zmrzlinou. Vychladlé bezé opatrně rozkrojíme, naplníme zmrzlinou a ozdobíme lístky meduňky. Podáváme s granátovým jablkem nakrájeným na dílky.