Závitky z platýze v petrželové omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Platýz - filety 800 g
Šalotka 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.
  4. Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.