Závitky z platýze v petrželové omáčce
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Platýz - filety |
800 g |
Šalotka |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.
- Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.