Vepřové plátky s vaječnými závitky

Ingredience


Cibulka jarní 5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř červený celý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Rýže předvařená (parboiled) 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 600 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.
  2. Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.
  4. Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.