Vepřové plátky s vaječnými závitky
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř červený celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Rýže předvařená (parboiled) |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
600 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.
- Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.
- Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.