Bábovka z vaječného likéru
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Koňak vaječný |
250 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej stolní |
250 ml |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny.
- Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva.
- Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min.