Kokosová rýže s rybím ragú
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kari koření |
1 špetka |
Kokos - mletý (Kopra) |
100 g |
Marmeláda meruňková |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
400 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži vsypeme do osolené vroucí vody a povaříme asi 18 minut.
- Rybí vývar povaříme se smetanou a vínem 5 minut. Vmícháme meruňkovou marmeládu, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Do omáčky vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a povaříme je 5 minut.
- Omyté a osušené filé z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naporcujeme. Opékáme na rozpáleném oleji po každé straně 3 minuty. Potom filé vložíme do omáčky.
- Kokos nasucho opražíme a vmícháme do rýže. Rýži rozdělíme na talíře a přidáme i filé s omáčkou.