Kokosová rýže s rybím ragú

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kari koření 1 špetka
Kokos - mletý (Kopra) 100 g
Marmeláda meruňková 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 250 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 400 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 500 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vsypeme do osolené vroucí vody a povaříme asi 18 minut.
  2. Rybí vývar povaříme se smetanou a vínem 5 minut. Vmícháme meruňkovou marmeládu, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Do omáčky vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a povaříme je 5 minut.
  3. Omyté a osušené filé z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naporcujeme. Opékáme na rozpáleném oleji po každé straně 3 minuty. Potom filé vložíme do omáčky.
  4. Kokos nasucho opražíme a vmícháme do rýže. Rýži rozdělíme na talíře a přidáme i filé s omáčkou.