Zeleninové rizoto s hovězím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 300 g
Hrášek mražený 150 g
Majoránka 3 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rýže předvařená (parboiled) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 ks
Voda pitná 400 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.
  2. Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.
  3. Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.
  4. Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.