Zeleninové rizoto s hovězím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
300 g |
Hrášek mražený |
150 g |
Majoránka |
3 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rýže předvařená (parboiled) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.
- Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.
- Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.
- Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.