Fettucine s ořechy

Ingredience


Celer řapíkatý 80 g
Cibule 60 g
Mrkev kořen 60 g
Ocet vinný červený 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 90 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata 400 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Víno bílé 60 ml
Sýr Parmezán 40 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  2. Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  4. Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.