Fettucine s ořechy
Ingredience
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
60 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Ocet vinný červený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
90 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Víno bílé |
60 ml |
Sýr Parmezán |
40 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.