Falešný perník s karamelem

Ingredience


Cukr kostkový 6 ks
Cukr moučkový 250 g
Marmeláda rybízová 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.
  2. Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.
  3. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
  4. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.