Falešný perník s karamelem
Ingredience
Cukr kostkový |
6 ks |
Cukr moučkový |
250 g |
Marmeláda rybízová |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.
- Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.
- Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
- Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.