Ravioli s lilkem
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Lilek |
500 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika červená |
80 g |
Passata (drcená rajčata) |
425 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Ravioli |
500 g |
Voda pitná |
750 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi minutu česnek a papriku.
- Vložíme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme při střední teplotě ještě 5 minut, až zezlátne.
- Přimícháme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a zeleninový vývar. Směs zamícháme a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, kastrol přiklopíme pokličkou a omáčku asi 10 minut vaříme, až zelenina změkne. Přidáme bazalku, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.