Ravioli s lilkem

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Lilek 500 g
Olej olivový 60 ml
Paprika červená 80 g
Passata (drcená rajčata) 425 g
Sůl 5 g
Těstoviny Ravioli 500 g
Voda pitná 750 ml
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi minutu česnek a papriku.
  2. Vložíme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme při střední teplotě ještě 5 minut, až zezlátne.
  3. Přimícháme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a zeleninový vývar. Směs zamícháme a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, kastrol přiklopíme pokličkou a omáčku asi 10 minut vaříme, až zelenina změkne. Přidáme bazalku, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.