Conchiglie s boby a smetanou
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Boby zahradní |
300 g |
Citronová kůra |
15 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.
- Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.