Conchiglie s boby a smetanou

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Boby zahradní 300 g
Citronová kůra 15 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Pórek 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 500 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.
  4. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  5. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.