Bucatini s liškami

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Fazolové lusky zelené 250 g
Lišky čerstvé 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata sušená sterilovaná 35 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Těstoviny Bucatini 280 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 500 ml
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  2. Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
  3. Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.