Bucatini s liškami
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Lišky čerstvé |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
35 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Těstoviny Bucatini |
280 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
- Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.