Kapr grilovaný na fenyklu

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Fenykl čerstvý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Citronová šťáva 100 ml
Kapr obecný 2 kg
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.
  2. Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.
  3. Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.