Kapr grilovaný na fenyklu
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Fenykl čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
100 ml |
Kapr obecný |
2 kg |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.
- Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.
- Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.