Bucatini s ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
35 g |
Brokolice |
450 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Bucatini |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme.
- Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty.
- Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.