Conchiglie s houbovou omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Houby čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pancetta |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.
- Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.
- Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.