Fettucine s chřestem

Ingredience


Bazalka 10 g
Chřest bílý 160 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.
  3. Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.