Fettucine s chřestem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Chřest bílý |
160 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.
- Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.