Tortellini s mascarpone

Ingredience


Bazalka 20 g
Mascarpone 185 g
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pancetta 90 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata sušená sterilovaná 80 g
Sůl 5 g
Těstoviny Tortellini 500 g
Voda pitná 650 ml
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme a necháme stranou okapat.
  2. Osmažíme na oleji pancettu 2 - 3 minuty. Vmícháme do ní vývar, mascarpone a sušená rajčata.
  3. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a omáčku asi 5 minut vaříme, až ji trochu zredukujeme. Vmícháme bazalku, osolíme a opepříme.
  4. Vložíme do omáčky tortellini, pokrm promícháme a servírujeme.