Tortellini s mascarpone
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Mascarpone |
185 g |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pancetta |
90 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
80 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tortellini |
500 g |
Voda pitná |
650 ml |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme a necháme stranou okapat.
- Osmažíme na oleji pancettu 2 - 3 minuty. Vmícháme do ní vývar, mascarpone a sušená rajčata.
- Přivedeme k varu, stáhneme oheň a omáčku asi 5 minut vaříme, až ji trochu zredukujeme. Vmícháme bazalku, osolíme a opepříme.
- Vložíme do omáčky tortellini, pokrm promícháme a servírujeme.