Pečené kuře v kořeněné marinádě

Ingredience


Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Kečup ostrý 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marinádu připravíme smícháním kečupu, hořčice, oleje, soli a papriky. Kuře naporcujeme, potřeme marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  2. Marinované kuře vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odložíme a kuře dopečeme. Během pečení přeléváme výpekem.