Pečené kuře v kořeněné marinádě
Ingredience
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Kečup ostrý |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Marinádu připravíme smícháním kečupu, hořčice, oleje, soli a papriky. Kuře naporcujeme, potřeme marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- Marinované kuře vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odložíme a kuře dopečeme. Během pečení přeléváme výpekem.