Risone s modrým sýrem
Ingredience
Cibule |
320 g |
Mascarpone |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Špenát listový čerstvý |
130 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
185 g |
Těstoviny Risone semolinové |
500 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.
- Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.
- Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.