Risone s modrým sýrem

Ingredience


Cibule 320 g
Mascarpone 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Špenát listový čerstvý 130 g
Sůl 5 g
Sýr Niva (Rokfór) 185 g
Těstoviny Risone semolinové 500 g
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.
  3. Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.
  4. Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.