Pečená zelenina s eidamem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Voda pitná 500 ml
Cuketa 300 g
Kedlubna 2 ks
Mrkev kořen 3 ks
Rajčata Cherry 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme si kedlubny, oškrábeme si mrkve, cuketu nakrájíme na plátky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou měkkou zeleninu dáme do pekáčku vymazaného olejem a přidáme nakrájenou cibuli, cherry rajčata, 2 stroužky utřeného česneku, pepř a sůl a povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Zeleninu dáme do trouby péct na 170˚C asi tak na 15 minut, až je sýr dozlatova zapečený.