Pečená zelenina s eidamem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Voda pitná |
500 ml |
Cuketa |
300 g |
Kedlubna |
2 ks |
Mrkev kořen |
3 ks |
Rajčata Cherry |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupeme si kedlubny, oškrábeme si mrkve, cuketu nakrájíme na plátky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou měkkou zeleninu dáme do pekáčku vymazaného olejem a přidáme nakrájenou cibuli, cherry rajčata, 2 stroužky utřeného česneku, pepř a sůl a povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Zeleninu dáme do trouby péct na 170˚C asi tak na 15 minut, až je sýr dozlatova zapečený.