Tagliatelle Alfredo
Ingredience
Máslo čerstvé |
90 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu a průběžně promícháváme přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem a promícháme s těstovinami.