Fettucine se šafránem a smetanou

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Šafrán 3 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Fettuccine 400 g
Voda pitná 500 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
  2. Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
  3. V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
  4. Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
  5. Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.