Fettucine se šafránem a smetanou
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šafrán |
3 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
400 g |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
- V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
- Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
- Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.