Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
80 ml |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
150 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Mascarpone |
220 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
- Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.
- Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.
- Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.
- Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.