Tvarohové máslové koláčky s džemem
Ingredience
Cukr vanilka |
20 g |
Džem rybízový |
100 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
120 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku prosejeme, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl, rozsekané máslo a vypracujeme těsto. Rozválíme, čtyřikrát přeložíme a necháme odpočinout na chladném místě. Poté opět rozválíme, přeložíme a necháme odpočinout. Toto zopakujeme ještě dvakrát.
- Poté těsto vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme tvary dle libosti. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme na suchém plechu dozlatova.
- Hotové koláčky slepujeme džemem, posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnut a podáváme.