Tvarohové máslové koláčky s džemem

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Džem rybízový 100 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hrubá 120 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 120 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl, rozsekané máslo a vypracujeme těsto. Rozválíme, čtyřikrát přeložíme a necháme odpočinout na chladném místě. Poté opět rozválíme, přeložíme a necháme odpočinout. Toto zopakujeme ještě dvakrát.
  2. Poté těsto vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme tvary dle libosti. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme na suchém plechu dozlatova.
  3. Hotové koláčky slepujeme džemem, posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnut a podáváme.