Plněné masové závitky
Ingredience
Anglická slanina |
8 plátek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice kremžská |
1 kávová lžička |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.
- Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.
- V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.
- Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- Omáčku podáváme zvlášť.