Plněné masové závitky

Ingredience


Anglická slanina 8 plátek
Cibule 1 ks
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová kýta 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.
  2. Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.
  3. V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.
  4. Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  5. Omáčku podáváme zvlášť.