Kuličky do polévky z odpalovaného těsta

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Sádlo škvařené 10 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu svaříme osolenou vodu s máslem a odstavíme. Vsypeme mouku a dokonale rozmícháme. Kastrol znovu dáme na mírný oheň a těsto důkladně třeme, dokud se nepřestane lepit na stěny. Těsto vyklopíme do mísy a necháme polovychladnout. Do teplého těsta vmícháme vejce a 20 minut důkladně hněteme vařečkou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si rozpálíme troubu a pomažeme plech sádlem. Z těsta vytvoříme dlouhý váleček o průměru asi 1 cm, odkrajujeme malé kousky, které pomoučněnými prsty tvarujeme do kuliček. Rozložíme na pomazaný plech a pečeme dorůžova. Použijeme do polévek, zbylé můžeme pár dní uschovat v lednici na další použití.