Salát s těstovinami a tuňákem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
200 g |
Ocet vinný |
60 ml |
Okurka salátová |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
80 g |
Paprika červená |
200 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Tuňák v oleji |
425 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
- Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou.
- Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme.
- Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou.