Salát s těstovinami a tuňákem

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 200 g
Ocet vinný 60 ml
Okurka salátová 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olivy černé 80 g
Paprika červená 200 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 500 g
Tuňák v oleji 425 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
  2. Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou.
  3. Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme.
  4. Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou.