pizza s hovězím masem a jarní cibulkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Cibulka jarní 1 ks
Feferony 3 ks
Hovězí maso mleté 300 g
Kmín celý 2 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Cukr krupice 6 g
Droždí 7.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Olej olivový 50 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 107.5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu [20279]:
  2. Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  6. Rajčata oloupeme (popřípadě můžeme použít konzervu s oloupanými rajčaty) a nakrájíme na drobné kousky. Feferonky zbavené semínek pak nakrájíme na drobno.
  7. Omyjeme petržel a nasekáme ji na drobno. Mleté maso smícháme se zeleninou a kořením. Vše pak pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeneme na těsto, které jsme si připravili na plechu. Polijeme olivovým olejem a pečeme cca 25 minut na 220 stupňů.
  8. Na závěr pizzu ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.