pizza s hovězím masem a jarní cibulkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Feferony |
3 ks |
Hovězí maso mleté |
300 g |
Kmín celý |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Cukr krupice |
6 g |
Droždí |
7.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Olej olivový |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
107.5 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Základní těsto na pizzu [20279]:
- Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- Rajčata oloupeme (popřípadě můžeme použít konzervu s oloupanými rajčaty) a nakrájíme na drobné kousky. Feferonky zbavené semínek pak nakrájíme na drobno.
- Omyjeme petržel a nasekáme ji na drobno. Mleté maso smícháme se zeleninou a kořením. Vše pak pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeneme na těsto, které jsme si připravili na plechu. Polijeme olivovým olejem a pečeme cca 25 minut na 220 stupňů.
- Na závěr pizzu ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.