Houbový vývar se zeleninovými nudličkami
Ingredience
Houbový vývar |
800 ml |
Houby sušené |
30 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
75 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby namočíme do sherry asi na 2 hodiny. Potom je povaříme 30 minut ve 150 ml vývaru.
- Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- V hrnci na rozehřátém másle zeleninu krátce osmahneme a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme houby i s vývarem, polévku osolíme, opepříme a povaříme 5 minut.
- Při podávání ozdobíme každou porci lístky kerblíku.