Houbový vývar se zeleninovými nudličkami

Ingredience


Houbový vývar 800 ml
Houby sušené 30 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 75 ml
Sůl 1 kávová lžička
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby namočíme do sherry asi na 2 hodiny. Potom je povaříme 30 minut ve 150 ml vývaru.
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  3. V hrnci na rozehřátém másle zeleninu krátce osmahneme a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme houby i s vývarem, polévku osolíme, opepříme a povaříme 5 minut.
  4. Při podávání ozdobíme každou porci lístky kerblíku.