Polníček s uzeným pstruhem

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 3 ks
Ocet vinný 6 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh uzený 320 g
Rajčata 8 ks
Salát Polníček 350 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, zchladíme studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. Rozšleháme je s olejem a octem, podle chuti osolíme a opepříme.
  2. V míse promícháme omytý, osušený polníček s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme na proužky nakrájeného uzeného pstruha a vše zlehka promícháme.
  3. Salát pokapeme připravenou bramborovou zálivkou a podáváme.