Polníček s uzeným pstruhem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Ocet vinný |
6 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh uzený |
320 g |
Rajčata |
8 ks |
Salát Polníček |
350 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, zchladíme studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. Rozšleháme je s olejem a octem, podle chuti osolíme a opepříme.
- V míse promícháme omytý, osušený polníček s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme na proužky nakrájeného uzeného pstruha a vše zlehka promícháme.
- Salát pokapeme připravenou bramborovou zálivkou a podáváme.