Těstovinový salát s lososem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cibule |
80 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Losos - filety |
250 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky očistíme, odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Povaříme je ve vodě tak, aby byly křehké, a přitom ještě křupavé. Vyjmeme je naběračkou s otvory a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a odložíme do misky.
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k fazolkám.
- Rozpálíme polovinu oleje a na něm osmažíme tenké plátky a kolečka cibule. Lososa smažíme při nižší teplotě, ale tak, aby byl dobře propečený. Opatrně jím pohybujeme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, nesmíme však přitom řezy přelámat. Přilijeme ocet, zvýšíme teplotu a tekutinu rychle svaříme. Musí lehce pokrývat lososa. Lososa a cibuli dáme do mísy k fazolkám.
- Lososa, fazolky, těstoviny a cibuli mírně protřeseme a salát dochutíme zbylým olejem, solí a pepřem. Necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu a servírujeme.