Vafle s melounem
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
30 g |
Droždí |
5 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Meloun žlutý |
500 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- Do misy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme kvásek a necháme v teple vykynout. Meloun oloupeme, polovinu dužiny rozmixujeme s vanilkovým cukrem, druhou polovinu nakrájíme na ozdobné plátky.
- Vaflovač potřeme tukem a postupně upečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na dezertní talířky, pomažeme melounovým pyré a ozdobíme plátky melounu. Pokapeme citronovou šťávou a podáváme.