Ricottové závitky v olivovém oleji
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
400 ml |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Ricotta |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Želatina bílá plátky |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
- Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.
- Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.