Ricottové závitky v olivovém oleji

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Olej olivový 400 ml
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Ricotta 500 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Želatina bílá plátky 5 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
  2. Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.