Mleté maso ve tvaru zajíce

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso mleté 400 g
Majoránka čerstvá 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 30 ml
Paprika oranžová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí a libové vepřové maso smícháme dohromady, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na slabé nudličky a majoránku. Do směsi vmícháme vajíčka, strouhanku a vše znovu pořádně promícháme. Z hmoty vytvarujeme zajíce, dáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 1 hodinu. Maso je hotové, když je na povrchu zlatohnědá kůrčička a při vpichu se hmota na špejli nelepí. Můžeme podávat jak studené, tak i teplé.