Mleté maso ve tvaru zajíce
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Majoránka čerstvá |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika oranžová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mleté hovězí a libové vepřové maso smícháme dohromady, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na slabé nudličky a majoránku. Do směsi vmícháme vajíčka, strouhanku a vše znovu pořádně promícháme. Z hmoty vytvarujeme zajíce, dáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 1 hodinu. Maso je hotové, když je na povrchu zlatohnědá kůrčička a při vpichu se hmota na špejli nelepí. Můžeme podávat jak studené, tak i teplé.