Palačinka s ovocem jako trhanec
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Lesní plody - mražené |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
40 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme, mouku, med, sůl, přilijeme mléko, vymícháme těsto, do kterého nakonec přimícháme sníh z bílků.
- Mražené ovoce necháme rozmrazit, scedíme a necháme okapat.
- Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme těsto a usmažíme velkou palačinku, po obrácení ji smažíme jen chvilku, potom ji vidličkou natrháme, přisypeme ovoce, necháme prohřát a odstavíme. Trhanec naporcujeme na dezertní talířky a každou porci posypeme moučkovým cukrem. Ještě teplé podáváme.