Palačinky se švestkami

Ingredience


Cukr práškový s vanilkovou příchutí 60 g
Cukr skořicový 15 g
Koření perníkové 10 g
Likér Maraschino (Maraska) 50 ml
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 200 g
Sůl 1 špetka
Švestky 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Zmrzlina vanilková 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme vanilkový cukr, sůl, mouku, perníkové koření, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
  2. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, vložíme do misky, zakápneme likérem a posypeme skořicovým cukrem.
  3. Palačinky usmažíme v pánvi na rozehřátém másle. Potom je vyskládáme na plech, obložíme máčenými švestkami a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
  4. Palačinky se švestkami upravíme na talířky a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Ihned podáváme, aby se zmrzlina neroztekla.