Palačinky se švestkami
Ingredience
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
60 g |
Cukr skořicový |
15 g |
Koření perníkové |
10 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zmrzlina vanilková |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme vanilkový cukr, sůl, mouku, perníkové koření, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
- Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, vložíme do misky, zakápneme likérem a posypeme skořicovým cukrem.
- Palačinky usmažíme v pánvi na rozehřátém másle. Potom je vyskládáme na plech, obložíme máčenými švestkami a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
- Palačinky se švestkami upravíme na talířky a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Ihned podáváme, aby se zmrzlina neroztekla.