Hovězí steak s bylinkami

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 1500 g
Kapary 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 1 hrnek
Řeřicha 4 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Víno portské 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naporcujeme očištěné hovězí steaky na stejně velké díly a v hrnci rozpálíme máslo. Steaky v něm zprudka opečeme a zalijeme je vínem, osolíme, opepříme a vložíme je do vyhřáté trouby na 200˚C.
  2. Steaky pečeme asi 30 minut, poté necháme asi 15 minut odstát. Mezitím do hrnce nalijeme zbytek vína, přivedeme k varu a maso jím zalijeme.
  3. Nakrájené kapary smícháme s řeřichou, pažitkou a rozetřeme na hovězí steaky. Talíř ozdobíme hlávkových salátem a cherry rajčaty.