Hovězí steak s bylinkami
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1500 g |
Kapary |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
1 hrnek |
Řeřicha |
4 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno portské |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Naporcujeme očištěné hovězí steaky na stejně velké díly a v hrnci rozpálíme máslo. Steaky v něm zprudka opečeme a zalijeme je vínem, osolíme, opepříme a vložíme je do vyhřáté trouby na 200˚C.
- Steaky pečeme asi 30 minut, poté necháme asi 15 minut odstát. Mezitím do hrnce nalijeme zbytek vína, přivedeme k varu a maso jím zalijeme.
- Nakrájené kapary smícháme s řeřichou, pažitkou a rozetřeme na hovězí steaky. Talíř ozdobíme hlávkových salátem a cherry rajčaty.