Vafle se šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Šlehačka ve spreji 80 g
Smetana 16% (pochoutková) 75 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme smetanu, vodu, přisypeme cukr, špetku soli, vypracujeme těsto na vafle a necháme ho chvilku odpočinout.
  2. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle dozlatova.
  3. Vafle rozdělíme na porce, upravíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou.