Falešný chřest

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 600 g
Máslo čerstvé 90 g
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
  2. Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
  3. Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.