Falešný chřest
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
600 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
- Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
- Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.