Páj s rajčaty

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná T 400 170 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Sýr Niva (Rokfór) 85 g
Vejce slepičí 2 ks
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.
  2. Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.
  3. Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.
  4. Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.
  5. Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.