Páj s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná T 400 |
170 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
85 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.
- Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.
- Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.
- Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.
- Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.