Houbová smaženice s bylinkami

Ingredience


Chléb samožitný 400 g
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 800 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno.
  2. V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí.
  3. Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem.