Houbová smaženice s bylinkami
Ingredience
Chléb samožitný |
400 g |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
800 g |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno.
- V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí.
- Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem.