Gulášek z hovězího
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
750 g |
Hovězí vývar základní |
6 dl |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
425 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
175 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.
- Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.
- Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.
- Podáváme ihned.