Gulášek z hovězího

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 750 g
Hovězí vývar základní 6 dl
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 425 g
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.
  2. Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.
  3. Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.
  4. Podáváme ihned.