Křupavé hovězí nudličky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
350 g |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet rýžový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
400 ml |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pasta z kukuřičné mouky |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Smícháme v míse mouku, vejce se solí a přidáme trochu vody. Nudličky obalíme v těstíčku.
- Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na prudkém ohni nudličky ze všech stran 5 minut. Mícháme, aby se nudličky nespekly. Vyndáme a necháme okapat. Do woku přidáme pokrájenou mrkev a smažíme minutu, poté vyndáme a necháme též okapat.
- Z woku vylijeme olej a necháme jen jednu lžíci. Přidáme pokrájené jarní cibulky, chilli, česnek a minutu smažíme. Přidáme cukr, vinný ocet, sójovou omáčku, vodu, promícháme a přivedeme k varu.
- Vmícháme pastu z kukuřičné mouky a povaříme, než omáčka zhoustne. Vrátíme hovězí nudličky, promícháme a podáváme.