Křupavé hovězí nudličky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 350 g
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Ocet rýžový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 400 ml
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pasta z kukuřičné mouky 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Smícháme v míse mouku, vejce se solí a přidáme trochu vody. Nudličky obalíme v těstíčku.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na prudkém ohni nudličky ze všech stran 5 minut. Mícháme, aby se nudličky nespekly. Vyndáme a necháme okapat. Do woku přidáme pokrájenou mrkev a smažíme minutu, poté vyndáme a necháme též okapat.
  3. Z woku vylijeme olej a necháme jen jednu lžíci. Přidáme pokrájené jarní cibulky, chilli, česnek a minutu smažíme. Přidáme cukr, vinný ocet, sójovou omáčku, vodu, promícháme a přivedeme k varu.
  4. Vmícháme pastu z kukuřičné mouky a povaříme, než omáčka zhoustne. Vrátíme hovězí nudličky, promícháme a podáváme.