Krém z chřestu s knedlíčky z rýže

Ingredience


Bujón zeleninový 1 ks
Chřest zelený 300 g
Cibule 20 g
Jíška instantní 15 g
Mléko polotučné 100 ml
Mrkev kořen 20 g
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rýže předvařená (parboiled) 250 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňsky očištěný chřest nakrájený na stejně velké kousky osmahneme v hrnci na oleji s drobně nasekanou cibulkou. Kostku zeleninového bujónu uvaříme ve vodě a tímto zeleninovým vývarem zalijeme osmahlou cibuli s chřestem a vaříme doměkka.
  2. Několik kousků vařeného chřestu odložíme. Ostatní vařený chřest s cibulkou rozmixujeme a rozředíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Vzniklou směs přivedeme opět k varu a zavaříme světlou jíškou.
  3. V této polévce dále uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka. Zvlášť uvaříme 1 sáček předvařené rýže, který necháme okapat a vychladnout. Z vychladlé rýže odstraníme sáček a lžičkou namáčenou v horké vodě vykrojíme z rýže knedlíčky.
  4. Hotový krém dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podáváme tak, že rýžové knedlíčky a kousky vařeného chřestu přelijeme horkým zeleninovým krémem.