Krém z chřestu s knedlíčky z rýže
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 ks |
Chřest zelený |
300 g |
Cibule |
20 g |
Jíška instantní |
15 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mrkev kořen |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rýže předvařená (parboiled) |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňsky očištěný chřest nakrájený na stejně velké kousky osmahneme v hrnci na oleji s drobně nasekanou cibulkou. Kostku zeleninového bujónu uvaříme ve vodě a tímto zeleninovým vývarem zalijeme osmahlou cibuli s chřestem a vaříme doměkka.
- Několik kousků vařeného chřestu odložíme. Ostatní vařený chřest s cibulkou rozmixujeme a rozředíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Vzniklou směs přivedeme opět k varu a zavaříme světlou jíškou.
- V této polévce dále uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka. Zvlášť uvaříme 1 sáček předvařené rýže, který necháme okapat a vychladnout. Z vychladlé rýže odstraníme sáček a lžičkou namáčenou v horké vodě vykrojíme z rýže knedlíčky.
- Hotový krém dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podáváme tak, že rýžové knedlíčky a kousky vařeného chřestu přelijeme horkým zeleninovým krémem.