Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem

Ingredience


Chřest bílý 50 g
Cukr kostkový 1 kostka
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 250 g
Sýr Parmezán 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rozpuštěném másle rozmícháme mouku. Do této směsi přimícháme mléko, celá vejce a strouhaný parmezán tak, aby vzniklo řídké, hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
  2. Výhonky očištěného chřestu svážeme do otýpky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
  3. Uvařený chřest necháme okapat a vychladnout.
  4. Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm 8 tenkých omelet z připraveného, odpočatého těsta. Na každou omeletu dáme plátek šunky a po dvou výhoncích chřestu. Omelety zabalíme a přelijeme jogurtovým, křenovým dipem a podáváme teplé, ozdobené sekanou petrželkou.