Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem
Ingredience
Chřest bílý |
50 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
250 g |
Sýr Parmezán |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V rozpuštěném másle rozmícháme mouku. Do této směsi přimícháme mléko, celá vejce a strouhaný parmezán tak, aby vzniklo řídké, hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
- Výhonky očištěného chřestu svážeme do otýpky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
- Uvařený chřest necháme okapat a vychladnout.
- Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm 8 tenkých omelet z připraveného, odpočatého těsta. Na každou omeletu dáme plátek šunky a po dvou výhoncích chřestu. Omelety zabalíme a přelijeme jogurtovým, křenovým dipem a podáváme teplé, ozdobené sekanou petrželkou.