Telecí brzlík smažený (minutka)
Ingredience
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
30 g |
Telecí brzlík |
1000 g |
Vejce slepičí |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
- Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
- Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
- Ihned podáváme.