Telecí brzlík smažený (minutka)

Ingredience


Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej rostlinný 200 ml
Strouhanka 200 g
Sůl 30 g
Telecí brzlík 1000 g
Vejce slepičí 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
  2. Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
  3. Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
  4. Ihned podáváme.